Mihaela Michailov: „Maternitatea e un topic politic”. Ascultă un nou sezon al podcastului „mame"
Cum îți deconstruiești identitatea după ce ai devenit mamă? Cum te întorci la munca creativă după pauza de maternitate - sau pleci vreodată? Cum te influențează generațiile de femei pe lângă care ai crescut? Sunt întrebări la care răspunde dramaturga Mihaela Michailov, în primul episod care deschide un sezon nou al podcastului „mame”.
Ionela Pădure: „Milanko mi-a dat contextul să mă cunosc așa cum n-am făcut-o niciodată”
Cercetătoarea și activista Ionela Pădure povestește despre greul primilor ani de maternitate, despre depresie și cât de eliberator a fost primul „te iubesc”, despre călătoria identitară când ești nevoită să-i explici unui copil rasismul din jur.
Anemari Helen Nițu: „Mi-am dorit să fiu mama cuiva, să fiu importantă în viața cuiva”
Annemari este autoare și activistă. Prețuiește momentele în care fiul și fiica ei îi solicită „ședințe de familie” și îi ascultă curioasă, amintindu-și să nu le dea sfaturi, ci mai degrabă să-i sprijine cu întrebări. Vorbește despre relația cu mama ei, despre adopție și despre cum e să fii mamă singură pentru doi adolescenți.
Mame și Lăutărese: Mioara Lincan, Panseluța Feraru și Viorica Rudăreasa
Trei artiste importante ale muzicii lăutărești povestesc despre ce înseamnă maternitatea pentru ele. Despre cum o privesc acum, când se bucură și de nepoți, și ce eforturi au făcut pentru a avea o carieră în muzică.
Monica Mereuță: „Mi se părea nedrept să aduc un copil pe lume când eu nu mă simțeam pregătită. Nu pentru el, pentru mine”
Pshiterapeuta Monica Mereuță vorbește în podcastul „mame” despre cum a trecut de la dorința de a deveni mamă la momentul când a pierdut sarcina, și despre cum a făcut față acestei experiențe dificile din ultimul an. Vrea să alunge din singurătatea și neputința cu care se confruntă femeile care pierd sarcini.
Cristina: „Este nevoie ca nouă, copiilor orfani, să ni se ofere mai mult sprijin”
După ce și-a pierdut mama în mod tragic, Cristina și-a dorit să vorbească public despre ce înseamnă să treci prin cea mai mare traumă pe care un copil o poate experimenta. Își dorește ca noi toți să înțelegem, astfel, consecințele cele mai crunte ale fenomenului violenței domestice.