Expoziția FRONT poate fi vizitată la HEI - House of European Institutes (str. Hector 4, Timișoara) între 8 august și 15 septembrie.

AICI puteți citi un text accesibilizat despre expoziție.

Expoziția poate fi vizitată gratuit.

Programul de vizitare este: miercuri - vineri, între 16:00 și 20:00, și sâmbătă - duminică, între 14:00 și 20:00.

Expoziția este itinerată de la Rezidența9 (str. I.L.Caragiale 32, București), unde a avut loc între 23 februarie și 24 martie 2024.

Avertisment: Imaginile din expoziție înfățișează explicit brutalitatea războiului și pot avea un impact emoțional puternic asupra privitorilor. Expoziția nu este recomandată tinerilor sub 18 ani.


Programul evenimentelor la HEI - House of European Institutes:

8 august, ora 19:30: Tur ghidat cu Ioana Cîrlig, curatoarea expoziției, și Ioana Pelehatăi, editor Scena9

7 septembrie: Atelier de fanzine „Care-i faza cu arta contemporană”, susținut de Mimi Ciora și dedicat tinerilor localnici și ucraineni (vârstă recomandată: 16+).

14 septembrie, ora 16:00: Tur ghidat cu Larisa Kalik

15 septembrie, ora 16:00 Discuție despre etica fotografiei de război și costurile personale ale acestei munci, cu Larisa Kalik și Ioana Pelehatăi.

15 septembrie, ora 18:00: Cină comunitară cu borș ucrainean, în parteneriat cu FAINA UA.

Pentru itinerarea expoziției FRONT la Timișoara, asociația FAINA UA este partener al proiectului.


La București, Vernisajul FRONT a avut loc vineri 23, februarie, de la ora 19:00, în prezența fotografilor Larisa Kalik și Vadim Ghirda.
 
Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 17, a avut loc la Rezidența9 un dialog despre fotografia de război, etică și reprezentarea violenței, cu Larisa Kalik și Vadim Ghirda. Discuția va fi moderată de Ioana Pelehatăi, jurnalistă și editoare Scena9. 

În cadrul programului de mediere „Care-i faza cu arta contemporană?” dedicat expoziției FRONT la Rezidența9 din București au avut loc următoarele tururi & ateliere:

2 martie, ora 16:00: Tur ghidat al expoziției cu Raluca Paraschiv. Intrarea este liberă. 

9 martie, ora 11:00: Atelier cu Cristian Iftode: Cum vorbim cu copiii despre război? Intrare liberă, cu înscriere în prealabil, aici

Atelierul se adresează părinților, educatorilor sau altor adulți interesați să afle cum pot discuta cu copiii și adolescenții despre conflictele mari și violente dintre oameni.  Cum vorbim copiilor despre realitatea cruntă a războiului? Cum îi facem să accepte că există lucruri de neacceptat pe lume, fără să le provocăm traume? Când devine mortal jocul de-a războiul? 

Cristian Iftode este unul dintre cei mai atenți intelectuali publici din spațiul românesc, interesat de rolul pe care filosofia îl poate avea în viețile noastre, ca indivizi și ca societate. În munca lui de cercetător, are un focus larg, care leagă filosofia grecilor antici de gândirea prezentului, etica și artele, analiza riguroasă și încercarea de crea un dialog cât mai accesibil cu publicul actual. Este director al Departamentului de Filosofie Practică şi Istoria Filosofiei de la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, și autor al cărții Viața bună. O introducere în etică, în care transformă întrebări clasice ale filosofiei morale în unelte actuale de cunoaștere și reflecție. Este unul dintre colaboratorii cu vechime ai Scena9, unde publică atât online, cât și în ediția tipărită. 

16 martie, ora 16:00: Tur ghidat al expoziției cu Raluca Paraschiv. Intrarea este liberă. 

23 martie, ora 11:00: Atelier cu Iulia Iordan pentru tineri (18-25 de ani). Intrare liberă cu înscriere în prealabil, aici. (Vom reveni cu detalii).
 


Expoziția FRONT este muncă de echipă:

Fotografii: Larisa Kalik și Vadim Ghirda
Curatoare: Ioana Cîrlig
Documentare: Ioana Pelehatăi
Comunicare: Karin Ungureanu
Infografice: Interrobang Studio
Grafică: GLITCH
Pagina web: Anagrama
Tipar: Kodex și X Design Services

Expoziția este concepută și produsă de Scena9 & Rezidența9.