Cinci albume noi și bune, de la Tyler, the Creator, o egipteană preocupată de istoria represiunilor din Orient , irlandezul Senan Magee și folkistul Father John Misty, plus o compilație menită să atragă atenția asupra discriminării minorităților sexuale.
Muzică electronică din Țara Galilor, o compilație cu muzică din Indonezia, Thailanda și alte țări din Marea Chinei de Sud, din anii ’70 și ’80, și alte recomandări pe care să le descoperi.
Și tu simți că nu mai găsești muzică nouă care să-ți placă? Mihai Tița vine cu cinci albume pe care ți le recomandă. De acum, în fiecare lună.
Cum pentru fiecare cititul de plăcere înseamnă altceva, am strâns mai multe voci de cititoare și cititori cunoscuți, din foarte multe domenii, care să povestească despre propriul regim de lecturi estivale și să facă și ceva recomandări.
Patru recomandări de povești de neratat la Festivalul Filmului European.
Pe parcursul lunii martie, festivalul aduce în patru orașe din țară animații care îmbină science-fictionul și filosofia. Uite ce filme ne-au atras nouă atenția.
Vineri, 20 octombrie, începe sărbătoarea recoltei cinefile. Ca de obicei, de 14 ani încoace, selecția de filme e brici, așa că ne-a fost greu să alegem doar câteva recomandări.
Numărul 5 al revistei Scena9 pe hârtie poate fi precomandat acum. E despre granițe și cum trecem dincolo de ele.
Anul ăsta retrospectiva anului e personală și generoasă: am invitat prietenii și familia Scena9 să ne spună cu ce descoperire culturală din 2022 fac pasul către următorul an.
Am pregătit o listă cu câteva idei despre cum să-ți personalizezi programul în ultima săptămână din februarie.
Ne-am gândit că în purgatoriul ăsta ți-ar prinde bine niște recomandări de evenimente care să te țină ocupat până se mai limpezesc vremurile.
Comedianții ăștia sunt fie complet diferiți de generațiile anterioare, fie recontextualizează și reîmprospătează genul.
O săptămână care începe cu ploaie și care continuă cu poezie, Godard, operă, dezbateri și alte arhive.
Februarie începe cu filme, expoziții, talk-uri și lansări de reviste cool.
Sfârșitul lui ianuarie înseamnă așa: tururi ghidate și căi ferate, etnografii, lucrări video & ornitologie.
În săptămâna dinaintea celei mai deprimante zile din an ne liniștim cu un recital de pian, continuăm cu un tur ghidat printr-o expoziție, apoi un eveniment online despre vulnerabilitatea orașului.
În cea de-a doua săptămână din an, evenimentele culturale încep în forță.
Ne-am gândit că ți-ar prinde bine 5 variante de ieșit din casă în prima săptămână din ianuarie.
2021 e pe sfârșite, dar încă nu au fost trase toate obloanele. Oferta culturală rămâne încă una generoasă: spectacole, concerte, muzici, poezie & alte seri fluide.
Refugii culturale la jumătatea lui decembrie.
Într-un an care ne-a lovit emoțional și financiar pe mulți, încercăm să-i susținem pe artiștii și artizanii de lângă noi.
Jazz și istorie culturală, dezbateri, un concert cu o voce de miere, un performance care aduce adorație corpurilor „neconforme” și o discuție cu o geneticiană preocupată de marile întrebări ale vieții.
Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru începutul lui decembrie, îți dăm noi câteva ponturi pentru serile care vin.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.