Carte / Literatură
O întâlnire promițătoare, dar cu un final dezamăgitor
Scena9
Citește un fragment din „Devotatul”, continuarea romanului „Simpatizantul”, povestea unui agent dublu din Vietnam.
Citește un fragment din „Devotatul”, continuarea romanului „Simpatizantul”, povestea unui agent dublu din Vietnam.
„Care-i ultimul preț?" și alte întrebări pe care le primește Ramona Ursu, agent imobiliar.
Cifrele spun că bărbații tind să locuiască mai mult timp cu părinții la maturitate decât femeile. Am stat de vorbă cu trei bărbați ca să înțeleg diferența asta.
„Acasă în lume”, un volum de antropologie vizuală coordonat de Vintilă Mihăilescu și Ioana Tudora, ne îndeamnă să definim diferența dintre „casă” și „acasă”.
În timpul celor două luni de izolare, am vrut să-mi cunosc vecinii de bloc. Cine sunt oamenii pe lângă care trec mereu și cum arată locuirea la comun în centrul Bucureștiului?
Cu ajutorul locuitorilor, Karsten Michael Drohsel creează jocuri prin care încearcă să crească participarea acestora la viața orașului.
Expoziția „Despre Locuire” din cadrul Bienalei timișorene de arhitectură explorează soarta apartamentelor construite din anii ‘50 încoace și felurile în care trăim în ele.
Am stat de vorbă cu arhitectul Radu Negoiță, autorul primului ghid al locuirii de la noi, despre capcanele din schița apartamentului la care visezi.
Fotograful Petruț Călinescu și jurnalista Ioana Călinescu documentează viața la periferia capitalei, în noile ansambluri rezidențiale și vechile stâne, printre campioni columbofili și morminte ale animalelor de companie.
La 40 de ani de la Marele Cutremur Digital și la opt secole de la abolirea granițelor pe Terra, o expoziție din 3017 arată cum locuiau bucureștenii acum 1000 de ani.
Un spectacol ca o vizită la muzeu despre evacuări abuzive, realizat chiar de cei care au trecut prin asta. Intrarea este liberă.
Un artist pe care l-am descoperit în ultimul an, ale cărui lucrări aduc pe pânză viața oamenilor invizibili.
În toamna lui 2014, o sută de romi au fost evacuați din propriile case. Timp de un an, un italian din Marea Britanie a filmat lupta lor pentru dreptul la locuire în București.
Părăsit de industrie, sufocat de un mall, Oberhausen își caută identitatea.
Fotograful Petruț Călinescu și jurnalista Ioana Hodoiu Călinescu documentează lumile de la periferia Bucureștiului, de la complexuri rezidențiale, la ciobanii nomazi.
Bucharest Housing Stories îți explică locuirea în capitală, din ghetou la vile de lux, cu documentare online și studii antropologice.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.