Arte vizuale / Ilustrație
„mood swings”. Un poem ilustrat
Andreea Chirică
Andreea Chirică a ilustrat poemul „mood swings” de Alberto Păduraru, apărut în volumul său de debut, „Cartea cu Moace” (2023, Dezarticulat).
Andreea Chirică a ilustrat poemul „mood swings” de Alberto Păduraru, apărut în volumul său de debut, „Cartea cu Moace” (2023, Dezarticulat).
O scriitoare și trei cronicare tinere participă la o discuție cu autoarele romanului grafic „Haiku Siberian” și învață că până și în cele mai întunecate perioade oamenii cântă, se îndrăgostesc, scriu și găsesc motive pentru care să fie fericiți.
Un fragment dintr-o carte de benzi desenate care îți arată cum se simte viața de fapt.
Andreea Chirică ilustrează în albastru și negru un poem al Norei Iuga.
Georgiana Chițac documentează anul 2021 desenând femeile din București.
În ultima lună de vară, mai tragem un pic cu gândul de soare și căldură și plonjăm în poemele ilustrate ale Andreei Chirică.
Într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii pandemice, am luat orașul la pas, să vedem unde și ce citesc bucureștenii.
Cristoph Niemann e un vrăjitor al ilustrației. De la acuarele și VR, la jeleuri și aluat de pâine, nimic nu scapă din trusa lui de unelte. Paula Rusu a stat de vorbă cu el, într-un interviu/galerie de artă.
Andreea Chirică s-a întors în lumea poetului postmodern Leonid Dimov și i-a ilustrat gândurile.
Am ales câteva fragmente din însemnările de călătorie ale artistei Cecilia Cuțescu-Storck prin Europa interbelică, adunate în volumul „Fresca unei vieți”.
În „Strong Women”, cea mai nouă serie de ilustrații și picturi murale a artistului român Saddo, ies la înaintare povești ale unor femei care sfidează clișee.
Cine sunt artistele care organizează Visual Playground?
Jurnal de bunătăți vizuale de la cel mai important festival de ilustrație și design din România (și nu numai ;).
Artista Alex Bodea e Fact Finder: observă realitatea și o desenează în „anchete sensibile”, o invită la joacă în galeria ei din Berlin și o dă mai departe în romane grafice.
Plus câteva mărturisiri fierbinți din partea fetelor din echipa care produce acest festival de ilustrație și design grafic!
Am vorbit cu ilustratoarea timișoreană despre de toate, de la proteste la Sfântul Duh, de la Balamuc la Norma Globulară.
Un poem de Nina Cassian a intrat pe mâinile ilustratoarei Andreea Chirică.
O ilustratoare își duce pisica (Steluța) la terapie, la pachet cu propriile ei anxietăți, emoții și gânduri.
Un poem de Edward Hirsch despre munca noastră cea de toate zilele, pentru când ai câteva momente libere să te gândești la cum, cât și de ce muncești.
Trei ilustratori, trei cărți nescrise despre România și o expoziție de coperte de cărți posibile.
Am fost în atelierul din Cluj al ilustratoarelor Maria și Ileana Surducan, unde desenează romane grafice și fac brioșe din ceramică.
Poezia ca bandă desenată: astăzi, un rămas-bun de la vară (și nu numai).
Ce se întâmplă când lași poezia pe mâna unui desenator de benzi desenate.
6 artiști vizuali au făcut câte un logo pentru capitală, pornind de la indicațiile concursului organizat de Primăria Generală.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.