Media&digital / Filosofie
Offline
Constantin Vică, Ioana Trușcă - TRSC
Ce câștigi când dai Internetului o bucată cât mai mică din viața ta. Un articol din arhiva Scena9.
Ce câștigi când dai Internetului o bucată cât mai mică din viața ta. Un articol din arhiva Scena9.
Citește un fragment din „Malaqua”, roman-cult al literaturii italiene postbelice, scris de Nicola Pugliese & apărut recent în traducere la Editura Vellant.
Dincolo de dezvoltare personală, motivaționale și inspiraționale, Scena9 crede că ideile sunt cele care ne pot schimba viața - așa cum au făcut-o pentru noi aceste 8 cărți.
Sensul vieţii în societatea contemporană se poate, atunci, şi el exprima foarte simplu: să muncim ca roboţii şi să consumăm ca sparţii.
Am ieșit la o plimbare în Cișmigiu cu Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani islandezi.
Citiți în avanpremieră un fragment din cartea istoricului superstar, în curs de apariție la Editura Polirom.
Citiți un fragment din cartea în care John T. Cacioppo, „cercetătorul singurătății”, explică de ce sunt importante relațiile cu ceilalți și cum ajunge singurătatea să semene cu o boală.
Am fost la o conferință despre creier, unde am aflat că suntem făcuți din viruși și că ne merge mintea pe pilot automat.
În vremuri tulburi, cartea lui Costică Brădățan e un exercițiu limpede de recâștigare a încrederii, pornind de la exemplele unor gânditori care, de-a lungul timpului, au ales să moară pentru ideile în care credeau cu tărie.
Am fost la finala Battle MC Romania 2017 și am vorbit cu Puya, Sișu, Macanache, DOC și Bonel, despre dumnezeu și LGBT.
Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, vorbește despre motivele demisiei sale din CNATDCU și despre prioritățile sistemului de educație.
Într-o vreme care refuză bibliografiile obligatorii, trecem cu vederea că mare parte din felul în care europenii înţeleg azi lumea se datorează textelor scrise de filosofii Greciei antice.
Cronică literară: lui Teodor Baconschi nu îi plac: hipsterii, ecologismul occidental, protestantismul și omul postmodern. Dar îi plac moaștele. Desigur.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.