Film / Hituri
Secretul păpușii secrete
Victor Morozov
Sub aerele sale de manifest feminist aricios, filmul „Barbie” al Gretei Gerwig se dovedește repede o mare operațiune de seducție.
Sub aerele sale de manifest feminist aricios, filmul „Barbie” al Gretei Gerwig se dovedește repede o mare operațiune de seducție.
Cum au ajuns francizele cinematografice să ne ceară atâta atenție, energie și timp ca să ținem pasul?
Noul film al lui László Nemes, „Sunset”, e o imersiune într-o Budapestă decadentă, cu puțin înaintea izbucnirii primului război mondial.
„Realism depresiv”, sex, misticism și horror, se amestecă toate în „Serotonină”, cel mai recent roman al autorului francez.
Filip Standavid scrie despre Keith Flint, legendarul solist de la The Prodigy.
Hai să aruncăm o privire înapoi în 2018 și să vedem ce albume luăm cu noi în noul an. Propun cinci materiale în ordinea preferințelor mele. Să curgă muzica!
În „Străinul de lângă mine”, nevroza unei femei singure, care intră brusc într-o relație cu un bărbat mult mai tânăr se rezolvă simplu la shopping.
Indiferent de caracterul controversat al Art Safari, el o ocazie unică să vedeți o expoziție necesară despre arta ultimelor decenii de dinainte de ’90.
Citește un fragment din „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, o poveste gotică cu un șarpe mitic care bântuie un sătuc englez. Romanul a fost desemnată Cartea Anului 2017 la British Book Awards.
Stăteam în pat, în camera mea mică, și ascultam Queen - „Live Killers”. Jaluzelele erau trase, iar în cameră mirosea puternic a vopsea de ulei.
Adrian Ghenie a avut prima expoziție solo la New York din ultimii patru ani. Am fost la Pace Gallery, să-i vedem cele mai noi lucrări.
Da, e și „Sweet Disposition” printre ele. Și sunt și povești cu festivaluri, bejinhos și ciocolată neagră cu chili.
Cine este Eugen Ovidiu Chirovici, autorul român de thriller scris în engleză vândut pe o sumă cu șase zerouri?
În cele mai populare clipuri românești de pe YouTube din 2016 se mănâncă shaorma, se face sex și mai ales se iubește. (Și se mai și lasă.)
Premiul Mercury e un soi de Booker Prize al industriei muzicale, are apetit pentru risc și controversă și poate să faulteze nume consacrate.
Mulți copaci au căzut pentru ca toamna asta să fie atât de bogată. Asigurați-vă că n-au pierit în zadar.
Listă de romane mari de la noi și de la alții pe care să nu le mai lăsați din mână. De la Franzen la Cărtărescu.
Cronică: „Harry Potter and the Cursed Child” este cea mai recentă piesă adăugată universului Harry Potter, de când J.K. Rowling l-a părăsit „definitiv”.
Ori dai cu miorlăiala de pămînt, ori te-arunci în muzică precum într-o piscină plină-ochi cu miere.
Nimic nu scapă curiozității lui Umberto Eco, de la teorii conspiraționiste, la Harry Potter, de la rasism, la telefoane mobile.
Carla's Dreams au la ei busola pop-ului autohton. Doar s-o folosească cum trebuie.
Când viața îi dă lămâi lui Beyoncé, Beyoncé le amestecă bine, adaugă niște activism, niște feminism, niște artă pop și face din ele limonadă.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.