Familie / Copilărie
Copilăria din concediu
Raul Ștef, Raul Ștef
Am călătorit prin toată România ca să cunosc bunici care își cresc nepoții, în absența părinților plecați la muncă, în căutarea lui „mai bine” pentru familie.
Am călătorit prin toată România ca să cunosc bunici care își cresc nepoții, în absența părinților plecați la muncă, în căutarea lui „mai bine” pentru familie.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
Fotograful Ciprian Hord a documentat proiectul „Lectura ne face mai buni”, prin care o învățătoare dintr-o comună din Arad încearcă să îi facă pe copii să se îndrăgostească de citit.
Am stat de vorbă cu seniorii din Cișmigiu, despre cea mai frumoasă parte a vieții, care, inevitabil, se pierde.
Două prietene au înființat un muzeul virtual care îți adăpostește trăirile cele mai intime.
La Teatrul Tineretului din Piatra Neamț se joacă două spectacole ale Adei Milea: „Visătorul” și „Amintiri din copilărie”.
O fotografă documentează deja de cinci ani poveștile a patru surori dintr-un fost oraș industrial. O serie emoționantă despre maturizare și magia vieții de zi cu zi.
Aruncați un ochi în proiectele prima colecție de carte dedicată fotografiei documentare din România.
Oana Stoica scrie despre „Scufița roșie”, un spectacol celebru regizat de Joel Pommerat, prezentat în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ (20 septembrie - 1 octombrie).
#GROWUPNOT e o serie de 10 plăcuțe comemorative ale unor personaje fictive, pe care Marina Cordun și Radu Pose le-au lipit într-o noapte pe zidurile câtorva case din centrul Bucureștiului.
Fotograful Ciprian Hord s-a dus în școli & licee din Arad la deschiderea anului școlar ca să se regăsească în copiii cu lacrimi în ochi și să surprindă veselia & emoția altora.
Atunci, pentru prima oară în viaţa lui, Milo s-a simţit singur, o ciudăţenie părăsită la capătul universului. A stat până ce ultimul fir de fum a părăsit hornul crematoriului, apoi a început să-și facă bagajul.
Cronică de teatru: „Fetița soldat” de Mihaela Michailov. „Eu când o să fiu mare, vreau să mă fac soldată”. Și fetele au râs. Și băieții au râs. Și doamna a râs.
O expoziție aduce la un loc lucrări făcute de diferiți artiști când au trecut pragul de 30 de ani.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.