Soluții este un proiect finanțat de Journalism Fund, în care aplicăm principiile jurnalismului despre soluții: depistăm o problemă, analizăm piste diferite pentru rezolvarea ei, explicăm procesul prin care acestea funcționează (sau nu), vedem dacă soluțiile pot fi replicate în alte comunități și contexte, îi explorăm limitările și potențialul.
Un documentar amplu, în care o echipă internațională de jurnaliști a călătorit în România, Slovenia, Albania, Kosovo și Italia, pentru a cerceta de ce oamenii și urșii își împart din ce în ce mai greu teritoriul. „Bears Uncovered” arată cum am ajuns aici, care sunt problemele dintre oameni și animalele sălbatice, dar și soluțiile care i-ar putea ajuta să trăiască mai bine împreună.
Partenerii media sunt Scena9.ro (România), Kall.xo (Kosovo) și Citizens Channel (Albania). Principalii finanțatori ai proiectului sunt IJ4EU și Fondul de Jurnalism.
Cum putem trăi împreună? Cum îi putem înțelege și ajuta pe ceilalți? Cum putem construi încredere? Cum putem demonta frica? Sunt întrebări despre migrație și migranți la care proiectul „Oameni, nu cifre” încearcă să răspundă. Pentru că suntem convinși că istoriile personale pot umple golurile din istoria colectivă și ne pot da motive bune pentru acțiune și speranță.
Expoziția „A.F.R.O.N.T. O perspectivă colectivă asupra culturii Hip Hop din România” este deschisă la Rezidența9 din București. Cuprinde esența acestei culturi care a deranjat autorităţile române pe parcursul a trei decenii, luând partea claselor marginalizate și taxând demersuri politice care au afectat omul de rând.
O serie de trei materiale jurnalistice de amploare, despre arhitecta care ne-a lăsat moștenire cea mai grea clădire din lume. Cine a fost, de fapt, Anca Mărculeț Petrescu – femeia a cărei muncă ne-a transformat radical orașul și care ne provoacă până-n zilele noastre să ne chestionăm și recontextualizăm istoria recentă?
FRONT aduce împreună fotografii pe care Vadim Ghirda le-a realizat în inima multor războaie din ultimii 30 de ani și prin care Larisa Kalik documentează de doi ani războiul din Ucraina. Aici puteți citi pe larg despre munca celor doi fotojurnaliști.
Violența de gen este „elefantul din cameră” pentru universitățile românești. Cu toate acestea, instituțiile sunt reticente să accepte că se confruntă cu o problemă proporții și să înceapă un proces real de schimbare. Găzduim o serie de articole despre siguranța studentelor, temă despre care e vital să purtăm o discuție publică.
Te ținem la curent cu programul Rezidenței, spațiul cultural deschis noilor generații de creatori în inima Bucureștiului.
Șase materiale care explorează cum e viața la marginea unei zone metropolitane europene într-o societate capitalistă în care logica consumului nelimitat nu ocolește nicio comunitate.
Explorăm spațiul virtual și devoalăm portițele prin care falsul și dezinformarea ajung sub ochii noștri — dar mai ales în mințile noastre.
O călătorie audio prin rezervații din România, pentru a înțelege de ce relația noastră cu natura e așa de fragilă.
Un serial audio despre primul val de români care-au plecat în America la început de secol 20 ca să-și caute o viață mai bună.
Împreună cu prietenii de la Cărturești, scormonim prin librărie și-ți aducem recomandări de lectură una și-una.
În timpul celor două luni de izolare, am vrut să-mi cunosc vecinii de bloc. Cine sunt oamenii pe lângă care trec mereu și cum arată locuirea la comun în centrul Bucureștiului?
Un proiect editorial cofinanțat de AFCN, prin care vrem să cunoaștem mai bine lumile din școlile de artă românești și cele mai tinere generații de artiști.
Un documentar audio despre Revoluția din 1989, așa cum și-o amintesc oameni care atunci erau copii sau adolescenți