Un jurnal de custode de la „Miriam Răducanu: o expoziție-arhivă cu senZ”, care prezintă parcursul uneia dintre cele mai influente dansatoare și coregrafe din România.
Expoziția principală a celei de-a cincea ediții a Bienalei timișorene de arhitectură e unul din marile evenimente ale toamnei. Și nu e (doar) o expoziție de arhitectură (deși curatoarea e arhitectă).
O întoarcere în verile copilăriei, când puștiul de atunci descoperă ce înseamnă masturbarea, cu ajutorul unui roman SF și al unei ore de religie.
Amintiri mai mult sau mai puțin reale, în care se întâlnesc un copil precoce, un profesor de religie, o haită de iepuri și un Iisus de pluș.
În pregătirea expoziției A.F.R.O.N.T, am trecut cu o parte din curatori prin definițiile lor personale asupra a ce înseamnă Hip Hop, primele momente pe care și le amintesc din copilărie și botezul lor în Hip Hop.
Preocupată de trenduri, dar și de a le contesta, precum și de plastica materialului vestimentar, tânăra artistă Adriana Preda își expune preocupările în expoziția „The Opportunity Passed in Less Than a Minute”.
O călătorie fantastică în viața unui personaj care a făcut o pasiune pentru a aștepta sfârșitul școlii. Din șopronul vecinilor, până în amfiteatrele Universității din Timișoara, unde găsește ușa secretă spre holurile Universității Warwick, bântuit de underground-ul academic care plănuia revoluții.
Astăzi se lansează pe Netflix „Problema celor trei corpuri”, o adaptare a romanului SF cult în care scriitorul chinez Liu Cixin imaginează ce s-ar putea întâmpla dacă o civilizație extraterestră chiar le-ar răspunde la telefon pământenilor. Am stat de vorbă cu David Benioff & DB Weiss, creatorii „Game of Thrones”, și Alexander Woo, care au lucrat timp de patru ani împreună pentru a aduce pe ecran acest serial.
În care se spune povestea incredibilă a gamerilor care au răpus Monstrul Familiei Tradiționale cu meme, proteste și sesiuni Dungeons&Dragons.
Povestea unui copil cu prea multă imaginație, care număra fulgi de zăpadă, când, dintr-o dată, iarna a încetat să mai ningă. Noroc cu bunicului său beat.
O poveste neverosimilă, dar care a avut loc, despre un grup de gameri care voia să salveze lumea, însă era prea târziu.
Primul episod din istoria fantastică a Gamer-ului născut printre CD-uri, unități centrale, cabinete arcade, console, floppy disk-uri, sisteme Atari, joystick-uri, foarte multe joystick-uri și de toate tipurile.
De fiecare dată când ajung la Festivalul Simultan îmi regândesc ideea de sunet, de muzică, de vizual, de ce înseamnă un concert, o comunitate – și exact asta am făcut și anul acesta, la ediția a XVIII-a.
În cel de al pătrulea și ultimul episod al seriei Bagajul Cultural, cititorii spun ce artefacte culturale le-au schimbat lor relațiile.
O discuție relaxată, dar curioasă, despre ce este acela un Campus Creativ și la ce folosește, cu inițiatoarea platformei cu același nume din cadrul Politehnicii Timișoara.
Am derulat ultimele două decenii, în căutarea unor lucrări de arte vizuale, filme, muzici și cărți față de care Biserica Ortodoxă Română sau diferite organizații religioase au reacționat cu vehemență.
În episodul trei al seriei Ioana Avădani, Cătălina Stanislav, Tudor Ganea și Nicoleta Moise scriu despre rockul de peste generații, relații cu șefii și poezii ce nu pot fi traduse.
În cel de al doilea episod al seriei Bagajul Cultural jurnalista Codruța Simina, poetul Florentin Popa și poetă și prozatoarea Ruxandra Cesereanu scriu despre iubiri adolescentine, literatură salvatoare și muzică contemplativă.
O nouă serie despre artefactele care ne leagă de oameni care ne-au fost și ne sunt aproape: prieteni și tovarăși de drum, părinți și mentori, iubiți și iubite, foști și foste.
Baldur’s Gate III e un joc (aproape) fără cusur, până-n momentele finale, când totul se destramă. Se dezmembrează. Se nimicește. Se atomizează.
Dacă aş asocia Smida Jazz Festival cu o carte, ar fi „Pendulul lui Foucault.” După un roller-coaster de emoţii, afli marele secret: nu există niciun secret. Este doar muzică şi munte şi libertate.
Am revăzut unul dintre cele mai bine cotate seriale din toate timpurile și m-am întrebat cum l-ar privi tinerii. Ce ne învață o (tragi)comedie despre războiul din Coreea în 2023?
O discuție cu două tinere cititoare despre seria anime „Bungou Stray Dogs”, care convinge (pre)adolescenți din toată lumea să se apuce de citit clasicii literaturii universale.
Le-am invitat pe solistele Corina Sîrghi și Mioara Lincan la o discuție deschisă despre ce înseamnă să fii cântăreață de muzică lăutărească în zilele noastre, dar și despre cum e să fii femeie pe o scenă dominată de bărbați.