Recomandări / Timp Liber
20+ descoperiri culturale pe care le luăm cu noi din 2024
Scena9
Ce cărți, filme, muzici și toate celelalte arte descoperite în 2024 vrem să ducem cu noi în 2025? Am invitat redacția extinsă de la Scena9 să răspundă.
Ce cărți, filme, muzici și toate celelalte arte descoperite în 2024 vrem să ducem cu noi în 2025? Am invitat redacția extinsă de la Scena9 să răspundă.
Care dintre cărțile, filmele, muzicile și toate celelalte arte cu care ne-am întâlnit anul ăsta ne-au prilejuit declicuri semnificative și ne-au rămas cel mai puternic în minte? Am invitat redacția extinsă de la Scena9 să răspundă. Voi ce-ați trece pe listă?
Numărul 5 al revistei Scena9 pe hârtie poate fi precomandat acum. E despre granițe și cum trecem dincolo de ele.
Anul ăsta retrospectiva anului e personală și generoasă: am invitat prietenii și familia Scena9 să ne spună cu ce descoperire culturală din 2022 fac pasul către următorul an.
Am pregătit o listă cu câteva idei despre cum să-ți personalizezi programul în ultima săptămână din februarie.
Ne-am gândit că în purgatoriul ăsta ți-ar prinde bine niște recomandări de evenimente care să te țină ocupat până se mai limpezesc vremurile.
Comedianții ăștia sunt fie complet diferiți de generațiile anterioare, fie recontextualizează și reîmprospătează genul.
O săptămână care începe cu ploaie și care continuă cu poezie, Godard, operă, dezbateri și alte arhive.
Sfârșitul lui ianuarie înseamnă așa: tururi ghidate și căi ferate, etnografii, lucrări video & ornitologie.
În săptămâna dinaintea celei mai deprimante zile din an ne liniștim cu un recital de pian, continuăm cu un tur ghidat printr-o expoziție, apoi un eveniment online despre vulnerabilitatea orașului.
În cea de-a doua săptămână din an, evenimentele culturale încep în forță.
Ne-am gândit că ți-ar prinde bine 5 variante de ieșit din casă în prima săptămână din ianuarie.
2021 e pe sfârșite, dar încă nu au fost trase toate obloanele. Oferta culturală rămâne încă una generoasă: spectacole, concerte, muzici, poezie & alte seri fluide.
Într-un an care ne-a lovit emoțional și financiar pe mulți, încercăm să-i susținem pe artiștii și artizanii de lângă noi.
Jazz și istorie culturală, dezbateri, un concert cu o voce de miere, un performance care aduce adorație corpurilor „neconforme” și o discuție cu o geneticiană preocupată de marile întrebări ale vieții.
Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru începutul lui decembrie, îți dăm noi câteva ponturi pentru serile care vin.
Numărul 4 al revistei Scena9 pe hârtie poate fi precomandat acum. E despre cum (micro)supraviețuim.
Spre final de toamnă, ne așteaptă seri cu filme, vernisaje, lansări, dezbateri și un maraton de poezie.
Hai că ai de unde alege și săptămâna asta.
Filme franțuzești și nipone, un festival de documentar, o instalație performativ-sonoră și incursiuni în arhivele ultimelor trei decenii.
Începem ultima lună de toamnă în forță: prindem offline ce evenimente (mai) putem.
Sfârșitul lui octombrie aduce filme, expoziții, spectacole și narațiuni sonore.
Pentru a treia săptămână din octombrie avem multe filme, o expoziție de fotografie, un performance pe Calea Victoriei și o lansare de carte cu fețe cunoscute.
În miezul celei de-a doua toamne pandemice, mergem la teatru și expoziții (cât mai putem), și-n rest ne întâlnim online cu scriitori și idei.
Emilia Șercan și Andrei Popoviciu vin din generații diferite ale presei, dar amândoi folosesc jurnalismul de investigație ca să scoată la lumină abuzuri și nedreptăți. I-am invitat la un dialog deschis despre munca lor: cum s-a schimbat de la redacțiile anilor ‘90, la prezentul freelance, de unde vin amenințările pentru jurnaliști, cum gestionează tensiunea ca să poată merge mai departe.