Carte

Carte / jurnal de traducătoare

Anul meu irlandez

Iulia Gorzo

Traducătoarea Iulia Gorzo a tradus romanele „Pitulicea” de Anne Enright și „Cântecul profetului” de Paul Lynch. Două povești irlandeze care explorează trauma abandonului și, respectiv, viața într-o dictatură

Carte / Familie

Păcatele tatălui

Iulian Bocai

Cartea lui Andrei Gorzo are, în unele părți, acțiunea atât de improbabilă, încât ai senzația că citești într-adevăr un roman cu spioni. Alteori, energia narativă are o încărcătură judiciară, de atenție exorbitantă pentru detaliu.

Carte / Literatură

Soldat Marinar

Scena9

Un fragment dintr-un roman despre maternitate, tensionat ca un thriller, primul semnat de una dintre cele mai titrate scriitoare din Irlanda contemporană după mai bine de un deceniu.

Carte / Literatură

Balada necunoscutului

Scena9

În „Balada necunoscutului”, noul ei roman, Cristina Vremeș urmărește relația unei fiice cu tatăl său. Cei doi pornesc într-o călătorie în care observă atent umanitatea din jurul lor.

Carte / Literatură

Fata mecanică

Scena9

În romanele scriitoarei britanice Anna Mazzola se reflectă profesia acesteia, de avocat specializat în drepturile omului. „Fata mecanică”, recent apărut la Humanitas, nu face excepție.

Carte / Filosofie

Critica rațiunii woke

Iulian Bocai

O lectură critică a cărții „Religia woke”, în care Jean-François Braunstein ia în vizor teorii ale mișcărilor woke despre trei mari teritorii de luptă: genul, rasa și adevărul.

Carte / Literatură

Doamna Hayat

Scena9

Citește un fragment din romanul lui Ahmet Altan, o poveste despre dragoste și o metaforă a unei țări care nu se mai recunoaște.

Carte / Literatură

Casa ușilor

Scena9

Citește un fragment din romanul lui Tan Twan Eng, nominalizat la Booker Prize 2023. O poveste bazată pe pe evenimente reale despre colonialism, prietenie, dragoste și rasă.

Carte / Gaudeamus

11 cărți de la Gaudeamus 2024

Mihai Iovănel

Începe Târgul de carte Gaudeamus. La Romexpo, în pavilionul central, de miercuri până duminică. Mircea Cărtărescu este președinte de onoare, unul dintre puținii președinți despre care nu se poate spune că reprezintă răul cel mai mic.


Video

Video / Reciproc

VIDEO Emilia Șercan și Andrei Popoviciu, despre forța jurnalismului de investigație și pericolele cu care vine la pachet

Ana Banu, Diana Andreea Rață

Emilia Șercan și Andrei Popoviciu vin din generații diferite ale presei, dar amândoi folosesc jurnalismul de investigație ca să scoată la lumină abuzuri și nedreptăți. I-am invitat la un dialog deschis despre munca lor: cum s-a schimbat de la redacțiile anilor ‘90, la prezentul freelance, de unde vin amenințările pentru jurnaliști, cum gestionează tensiunea ca să poată merge mai departe.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK