Ioana Cîrlig

Ioana Cîrlig

Fotografă & Editor foto. Niciodată prea mult timp în același loc. O găsiți aici.

Soluții / Război în Ucraina

În România și Ucraina, Delta Dunării e rănită. Ce putem face ca s-o vindecăm?

Oana Filip, Viktoriia Hubareva, Ioana Cîrlig

După invazia totală a Rusiei în Ucrainei, habitatul natural al Deltei Dunării a fost amenințat atât de război, cât și de creșterea traficului naval, redirecționat către această zonă. Acest reportaj analizează impactul, dar se uită și la soluțiile la care lucrează atât ucraineni, cât și români, pentru a proteja Delta.

Exploratori / Arte vizuale

„Artiștii romi sunt adesea absenți din expozițiile majore și din colecțiile permanente ale instituțiilor culturale”

Teodora Talhoș, Ioana Cîrlig

Mihaela Cîmpeanu vorbește despre ce înseamnă să fii artistă romă în România zilelor noastre, despre rasismul adânc înfipt în instituții și atitudini, dar și despre puterea de a merge înainte. Lucrările artistei fac referire la situația dezavantajată a romilor și a femeilor în societate și au fost expuse la Bienala de Arte de la Veneția în 2007, pe când era încă studentă.

Muncă / Sănătate

Doamna Mița, frizerița care-i ajută pe pacienți să-și păstreze stima de sine

Diana Andreea Rață, Ioana Cîrlig

Doamna Mița este frizerița unui spital din centrul capitalei. Îi pregătește pe pacienți pentru operațiile și intervențiile pe care urmează să le efectueze doctorii, iar pe cei internați vreme îndelungată îi ajută să se îngrijească. Nu îi este ușor să fie martoră la suferință, dar gândul că ajută pe cineva să-și păstreze demnitatea și stima de sine în momente grele, o ajută.

Exploratori / Război

Vadim Ghirda: „Când pun aparatul la ochi, scap de frică”

Ioana Cîrlig

Am vorbit cu fotojurnalistul Vadim Ghirda despre bine și rău, deziluzie și speranță, frumusețe și frică. Despre jurnalism și relația din ce în ce mai complicată cu adevărul, despre eroii neștiuți care fac posibilă munca corespondenților de război. Despre bagajul de suferințe pe care l-a adunat în cei 34 de ani, de când merge în inima conflictelor din toată lumea.

Universități fără hărțuire / Activism

De ce universitățile nu iau siguranța studentelor în serios

Cristian Lupșa, Carla Lunguți, Ioana Cîrlig, Simina Popescu

O treime din studentele din România spun că au fost hărțuite sexual. Mediul universitar e însă reticent să accepte că se confruntă cu o problemă de mari proporții și să înceapă un proces real de schimbare. Echipa Centrului FILIA face o muncă uriașă de cercetare și propune soluții ca să sporească siguranța studentelor.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK