Film / Seriale
Casa Neagră din cărți de joc
Alexandra Olivotto
Vizionarea celui de-al cincilea sezon din „House of Cards” n-a fost o experiență plăcută, dar voiam atât de mult să îi mai acord o șansă, încât l-am urmărit de trei ori.
Jurnalist de film, serial și whatever comes next. Big Lebowski + Jonathan Franzen + Mahler.
Vizionarea celui de-al cincilea sezon din „House of Cards” n-a fost o experiență plăcută, dar voiam atât de mult să îi mai acord o șansă, încât l-am urmărit de trei ori.
A cincea porție din franciza cu pirați e incapabil să spună o poveste coerentă şi, în lipsa ei, te bombardează cu o muzică bombastică.
David Lynch e un cineast convins că viața n-are noimă, și, pe deasupra, e capabil și doritor să se joace cu creierele „spălate” care tot caută un sens.
A şaisprezecea ediţie TIFF scoate din nou atletismul din cinefili, care se vor perinda dintr-un loc în altul în viteză pentru a vedea cât mai multe din cele 225 de filme. Am selectat cinci titluri care nu trebuie ratate.
Serial nou de #cincistele: „The Handmaid's Tale”, după romanul distopic al lui Margaret Atwood, despre o lume în care femeile au pierdut orice drept, inclusiv cel la proprietate şi la propriul nume.
Festivalul Filmului European debutează pe 4 mai și pune la bătaie peste 60 de „filme de tot felul”.
La fel ca în „Sieranevada” lui Cristi Puiu, personajele par nevorbite de veacuri de singurătate, și acum nu se mai pot opri, variind de la taclale până la cuvinte care schimbă vieți. Din nefericire, similitudinile se opresc aici.
Doi preoţi portughezi cu caş la gură, Rodrigues (Andrew Garfield) şi Garupe (Adam Driver), pătrunşi de credinţa lor, dar prea puţin versaţi în ea, pleacă în 1643 în Japonia.
Best of primăvara lui 2017: doamna președinte din „Homeland”, testosteronul din „Billions” și rollercoaster-ul de violență din „Fortitude”.
Chiar nu ai nevoie să baţi toba în târg că ai creat primul moment exclusiv gay din istoria Disney, adică fix ceea ce a făcut Bill Condon, regizorul filmului „Frumoasa şi Bestia”.
Deși este de obicei ruda mai săracă a sezonului de toamnă, primăvara lui 2017 vine cu un sortiment potabil de seriale, printre care şi unele noi.
E cel mai bun film de la Oscaruri. Divizat în trei capitole, urmăreşte viața aceluiași personaj, din copilărie până la vârsta adultă.
Sau trebuie făcute mai multe gafe epocale, sau ceremonia asta trebuie scurtată masiv.
Dacă vreţi să vă bucuraţi de sequel-ul de la „Trainspotting”, mai bine urmăriţi prima porţie regizată de Danny Boyle.
„La La Land” e un tărâm al contrastelor, la fel de multe precum nominalizările lungmetrajului la Oscar.
„6,9 pe scara Richter“, cel mai nou film al lui Nae Caranfil, ar trebui să stea în dicţionar la explicaţia cuvintelor „dumă” şi „harfă”.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.