Acest articol este susținut de Julius Meinl.
Pe 21 martie e Ziua Internațională a poeziei, despre care ați putut citi din plin de-a lungul timpului pe Scena9. Știm că toate evenimentele s-au anulat și că #stămacasă, însă ne-am gândit că, în vremuri nesigure și complicate, putem sărbători poezia și pe internet. La urma urmei, poeții sunt cei care au cântat viața în toate nuanțele ei, de la îndrăgosteli primăvăratice la războaie și alte angoase.
Într-o perioadă în care toată viața noastră se mută online, am ales să „traducem” și poezia pe limba internetului. Găsiți mai jos trei poeme românești cât se poate de clasice, de programă de bac, transpuse în emoji-uri - în speranța că zoomerii și ceilalți copii blocați prin case zilele astea o să se apropie măcar un pic mai cu tragere de inimă de unele dintre cele mai cunoscute versuri din mauale.
Fiecare dintre cele trei poezii traduse în emoji-uri funcționează ca o ghicitoare. Citește șirurile de fețe galbene care zâmbesc și vezi dacă te prinzi ce spune versul și care-i poezia. După fiecare strofă redată vizual ai un element interactiv, care indică numărul strofei. Dacă vrei să ți se dezvăluie cuvintele din spatele simbolurilor, dă click acolo și o să găsești versurile originale. La finalul fiecărei poezii, ai titlul și autorul ei.
Prima poezie
A doua poezie
A treia poezie
E mai simplu să înțelegi, atunci când ai cuvintele la tine. Pe 21 martie, sărbătorim Ziua Internațională a poeziei. Cel puțin pentru o zi, uită de emoji, gif-uri și vorbe grăbite și redescoperă puterea cuvintelor.
Julius Meinl inspiră poeții încă din 1862. Află mai multe pe meinlcoffee.com/ro