Alexandra Andronic a început proiectul MATERIA acum 7 ani, când si-a luat viața în mâini și și-a dat demisia de la jobul de bucătar / servit la mase / organizare de evenimente de la Omnivore, un fost bistro de pe Calea Victoriei. La Omnivore a fost primul ei job. MATERIA nu e un magazin fizic sau online, ci mai degrabă un brand, o umbrelă sub care Alexandra face explorări culinare (patiserie și pâine, în principal), cu sesiuni ocazionale de food styling. Există și o comunitate Materia/ PÂINE unde se preiau comenzi săptămânale. Alexandra cântă în trupa fusion-atmosferică Kepler not Kopernicus și a participat la Master Chef în 2014.
„N -am vrut să fac școală în domeniul ăsta, pentru că am simțit că o să îmi taie din creativitate. Ceea ce s-a și întâmplat în perioadele în care am lucrat în mediile profesioniste [French Revolution, Fior di Latte],” spune Alexandra. „De obicei, oamenii cu afaceri așezate au ajuns la niște concluzii despre cum se fac lucrurile și nu prea mai există flexibilitate. Trebuie să te încadrezi în niște standarde. Or, eu sunt genul de om care trebuie să exploreze, altfel se scurge.” Am vizitat-o pe Alexandra în bucătăria-laborator, unde am asistat la o sesiune de pregătit o super-pâine în două culori.