Luna februarie începe cu filme, expoziții, talk-uri și lansări de reviste cool.
Labour in a Single Shot | Protect your heart at work, Rezidența BRD Scena9, de miercuri, 2 februarie, până pe 6 martie
Cele două părți ale expoziției abordează din punct de vedere artistic dimensiunile sociale ale muncii.
În secțiunea "Labour in a Single Shot", Antje Ehmann și Luis Feduchi vor expune filme memorabile realizate în București, Berlin și Varșovia. Acestea au fost realizate în cadrul unor ateliere pe tema muncii, care au ca punct de plecare opera lui Harun Farocki.
În "Protect Your Heart At Work", curatoarea și artista Kristin Wenzel invită vizitatorii să reflecteze asupra individului și a vieții profesionale moderne a acestuia. Găsești un dialog cu cei trei artiști într-un articol publicat săptămâna trecută. (Vlad)
Launch²—KAJET 05 + THE FUTURE OF—@Artichoke, București, joi, 3 februarie, de la ora 16
Echipa KAJET (Petrică Mogoș și Laura Naum, pe care îi puteți citi și în această serie de recomandări editoriale de pe Scena9 - sau într-un interviu) vă invită la o dublă lansare: numărul 5 al revistei, precum și o publicație nouă, pe care o găsiți (și) aici. Ambele publicații chestionează ghemul de spini care e la ora actuală Europa de Est, cu variile sale forme de trecut, nostalgii, futurisme și viitor. Puteți să comandați cele două reviste de aici sau să le răsfoiți (cumpărați & citiți) pe Calea Victoriei 45, adică la Artichoke Social House. (Ioana)
CINECLUB FILM MENU: The Player, sâmbătă, 5 februarie, Cinemateca Eforie, București, de la orele 19:00
Dacă aveți chef în weekend de un film de cinematecă, mergeți la evenimentul tinerilor cineaști de la clubul Film Menu. Proiecția din program e satira americană din 1992, The Player, în regia lui Robert Altman, despre Hollywood-ul anilor ‘80. Discuția de după va fi moderată de Andreea Chiper și Dora Leu. Un bilet costă zece lei și-l poți lua de aici. (Venera)
Cercul: Ion Vianu, miercuri, 2 februarie, de la ora 20.00, live pe Cinepub și Cărturești
Nadine Vlădescu stă de vorbă săptămâna asta cu Ion Vianu, scriitor, psihiatru și disident emigrat din România în anii ‘70 (în ultimele două decenii pendulează între România și Elveția). Fie că vorbește despre literatură, exil sau psihiatrie, e o plăcere întotdeauna să-l asculți pe Ion Vianu, cu atât mai mult însă în aceste vremuri complicate care nu se lasă ușor decriptate și în care avem nevoie de asemenea voci lucide și nuanțate. (Ionuț)
Onirique Black and White, Fabien Ghernati, București, Grădina ARTHUB, joi, 3 februarie, de la ora 17
Dacă încă n-ai ajuns la recent deschisa Grădină ARTHUB de pe strada Budișteanu nr. 10, joi e o ocazie numai bună. Arhitectul francez Fabien Ghernati expune acolo zece lucrări realizate în cerneală, într-un registru suprarealist-magic, cu trimitere la jocuri video, tarot, zodiac și erotica queer. (Delia)
Cover photo: via fb/KAJET Journal