Recomandări / Timp Liber

Ce facem în săptămâna 16-22 noiembrie?

De Scena9

Publicat pe 16 noiembrie 2020

Expoziții, poezie tânără, cinema cehesc, muzică electronică & o serie de scurtmetraje europene - cam așa arată meniul pentru mijlocul lui noiembrie. 

Expoziție outdoor | Hărțuirea stradală în tușe, pixeli și cuvinte, Muzeul Municipiului București, până sâmbătă, 21 noiembrie 

Zece adolescenți cu pasiuni artistice și interes pentru exprimare angajată civic, ajutați de cinci artiste multidisciplinare (Elena Bolintiru, Alexandra Băbău, Dana Petre, Gabriela Harabagiu și Ilinca Prisăcariu), au creat zece lucrări pe care le puteți vedea pe gardul Palatului Suțu până la final de lună. Întotdeauna e îmbucurător când tinerii fac artă cu expunere publică, iar tema asta, a hărțuirii stradale, merită cât mai multă atenție în România. Și e mișto că expoziția asta e în stradă - fix spațiul în care se întâmplă astfel de agresiuni, pe care le reclamă lucrările, e transformat într-un loc în care poți fi ascultat, crezut și înțeles. (Ioana)

Poster X Poem 3, București, Piața Amzei, până vineri, 20 noiembrie 

Unul dintre proiectele noastre preferate, care ia poezia și-o pune-n imagini, se întoarce luna asta, cu 21 de poeme și tot atâtea postere. Poți să le vezi pe gardul Bibliotecii Metropolitane din Piața Amzei, pe gardul librăriei Cărturești Verona și la ferestrele a 18 filiale ale Bibliotecii Metropolitane, în toate sectoarele din București. Uite aici super listă de cupluri artistice (poeți & ilustratori), care se întâlnesc pentru Poster X Poem 3: Daniel Bere X Cătălin Șuteu, Sorina Vazelina X Krista Szöcs, Alexandra Poienari X Lorena Enache, Alina Marinescu X Monica Cure, Andrei Măceșanu X Diana Ilie, CUSCREW X Luca Ștefan Ouatu, Sasha Staicu X Anastasia Gavrilovici, Lucian Moldovan X Răzvan Andrei, Andreea Cristea X Maria Miruna Solomon, Ciprian Robu X Emil Iulian Sude, Andrei Turenici X Gabriel Daliș, Sinopia X Iv Cel Naiv, Co+lor Studio X Alex Văsieș, Laurian Bardoș X Ștefan Manasia, Ștefan Ciobotaru X Florentin Popa, Andrei Nicolescu X Julien Britnic, Bianca Mocan X Deniz Otay, Mădă Gârbea X Elena Morar, Bogdan Ceaușescu X Radu Andriescu, Miruna Modîlcă Belgun X Yigru Zeltil, Alice Stoicescu X Medeea Iancu (Ioana)

Film: Those Wonderful Men With Crank, Centrul Ceh, marți, 17 noiembrie (online timp de 24h) 

Filmul lui Menzel (realizat în 1978) e, înainte de orice altceva, o poveste despre cinema, în care vedem traseul unui magician ambulant prin satele Boemiei, unde acesta organizează proiecții de filme (visul lui fiind acela de a-și deschide un cinematograf). Pe de o parte comedie nostalgică în stilul lui Menzel, pe de pe altă parte filmul - bazat pe personaje reale și inspirat de arhive - e și un omagiu adus pionierilor cinematografiei cehești (Jiří Menzel joacă și el în film în rolul unui fotograf). Subtitrare disponibilă în engleză. (Ionuț)
 

Post Muzica 28: Silent Strike, online, marți, 17 noiembrie, de la ora 20 

Silent Strike (Ioan Titu) compune și produce muzică electronică, explorând zone diverse de la IDM, la muzică de film sau hip-hop. De-a lungul timpului a colaborat cu artiștii hip-hop Deliric, Kazi Ploae sau C.T.C., dar și cu pianistul Lucian Ban sau compozitorul cunoscut în special pentru muzicile lui din spectacole de teatru, Vlaicu Golcea. Mâine seară face post-muzică, adică „ceea ce rămâne atunci când sunetul devine o pastă intuitivă de modelat”. Pregătește-ți degetele de mâini și picioare să aluneci prin ea. (Delia)

At Home: scurtmetraje europene din izolare, HBO GO

Seria de filme scurte spune poveștile unor oameni ca mine și ca tine care trăiesc prima pandemie din viața lor. Mai mulți regizori din Finlanda, Spania și Polonia și-au imaginat trăirile și obiceiurile celor care și-au petrecut timpul în izolare și pentru care cei patru pereți au fost adăpost în fața bolii, dar și focar de anxietate sau un fel de pușcărie confort unu. Din când în când, cadrele capătă o greutate emoțională care te conduce direct în miezul propriei experiențe și parcă îți vine să-ți zici, din când în când, ce bine că am ieșit din starea de urgență. (Venera)

Foto main: Those Wonderful Man with Crank

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK