Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 7-13 iunie

De Scena9

Publicat pe 7 iunie 2021

Pentru cea de-a doua săptămână de vară ne-am făcut un program hibrid cu expoziții, filme și ateliere de artă din orașul virtual, dar și din cel fizic. Până la concediu, găsiți mai jos evenimente cu care să vă hrăniți în timpul liber:

Atelierele Malmaison ● Open Studios I, București, vineri, 11 iunie (între orele 16-20) și sâmbătă, 12 iunie (între orele 14-20)

Atelierele Malmaison, una dintre cele mai ample inițiative din București de a coagula un grup interdisciplinar de artiști contemporani, se deschid weekendul ăsta pentru public. Ce o să găsiți acolo e greu de rezumat - despre transformarea parțială a unei foste garnizoane militare în spațiu artistic am scris pe larg aici. În weekend o să poți să vezi performance-uri, să arunci un ochi în galerii și spații de creații și să te bucuri de concerte în aer liber, totul cu acces gratuit. Ne vedem acolo. (Ioana)

Festivalul de film documentar One World România, offline, la București, între 11 și 20 iunie, și online între 21 și 27 iunie

După mai bine de un an de stand-by cultural & social, o ediție One World offline, la cinema, pare aproape un vis. Anul ăsta, la ediția nr. 14 de OWR, unul dintre cele mai longevive și relevante fenomene de la noi în ceea ce privește filmul documentar, e vorba despre feminități și feminism. Aveți de ales dintre câteva zeci de filme despre ce înseamnă să trăiești, să vezi și să filmezi lumea din statutul de femeie, despre migranți, refugiați și alți cetățeni împinși la marginile societăților, despre lumi pe care nu le cunoșteam, dar cu toate astea, le recunoaștem ca fiind și ale noastre. Aruncați un ochi pe program și luați-vă notițe. (Andra)

Expoziția Fotbal. Realismul jocului, sâmbătă, 12 iunie, Sala Floreasca/Lucian Grigorescu, București

Un proiect inedit CORNER fotbal + societate, organizat de tranzit.ro, care își propune să reconstruiască într-o expoziție „complexitatea unui joc de fotbal” prin lucrări de artă conceptuală, vizuală și sonoră, cinematografie, performance, documentare ș.a. O ocazie numai bună de a vedea cum stadionul ajunge să fie reinterpretat ca un cub verde și fotbalul să fie decriptat  ca „o luptă pentru putere, capital și imagine”. Expoziția cuprinde lucrări publicate în revista CORNER, dar și altele aflate în muzee și colecții private. Curatori: Dana Andrei și Sorin Popescu. Intrarea este liberă. (Ionuț)

Filmul The Wisdom of Trauma, premieră online, marți, 8 iunie, de la orele 19:00

„De ce căutăm să ne deconectăm? Pentru că e prea dureros să fim noi înșine”, spune fizicianul, cercetătorul și scriitorul tradus în peste 20 de limbi, Gabor Mate.

Mate e un fel de ghid în filmul ăsta despre rădăcinile traumelor noastre, care ne dirijează atât experiențele personale cât și pe cele colective. Cum vindecăm o comunitate rănită, care-și îneacă amarul în dependențe și comportamente distructive? Cum apucăm problema globală a sănătății mintale, într-o perioadă în care bolile psihicului atacă toate generațiile? Compasiunea e răspunsul la decuplarea de la sinele traumatizat, însă ăsta e doar primul pas. După premiera filmului, regizat de Maurizio Benazzo și Zaya Benazzo, vă puteți înscrie la un webinar de șapte zile cu Gabor Mate. Înscrierea online se face aici, iar donația minimă este de cinci euro. (Venera)

O zi de terapie prin artă la Grădina Sticlarilor, duminică, 13 iunie, București, de la orele 17:00

Dacă nu aveți alte planuri pentru duminica asta, la Grădina Sticlarilor vă așteaptă ateliere de prelucrarea sticlei, deopotrivă pentru adulți și copii. Produsul final pleacă cu voi acasă. Costul unui atelier, în care intră lecția și materialele, e de 95 de lei. (Venera)

foto cover: event Facebook Grădina Sticlarilor

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK