Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 4-10 noiembrie

De Scena9

Publicat pe 4 noiembrie 2019

La început de noiembrie, v-am pregătit un platouaș de evenimente culturale: filme japoneze & cinema experimental, un spectacol de teatru independent despre ce înseamnă să fii mamă, concertul uneia dintre cele mai interesante trupe indie de la noi, dar și replici din ciocolată cu texturi ale unora dintre casele semnate de arhitectul Marcel Iancu. 

Expoziții

✔ SASHA BANDI, Mobius Gallery, vineri, 8 noiembrie, ora 19

Aveți ocazia să vedeți expoziția unui artist clujean scump la vedere, Sasha Bandi, despre care colega de branșă Lea Rasovszky a scris în primul număr de print Scena9: „Lucrează cu visceralul, cu zeama vieții, cu breaking point-uri, cu crocodili interiori”. 

✔ Rezultatele atelierului Baubau: expoziție, Goethe-Institut București, luni, 4 noiembrie, ora 19

Proiectul care sărbătorește 100 de ani de Bauhaus se încheie cu o expoziție cu o textură unică. Aceasta va fi alcătuită din replici făcute din ciocolată cu texturi sau detalii ale unora dintre casele semnate de arhitectul Marcel Iancu. 

✔ Dobrivoie Kerpenisan: expoziție de fotografie, București Institutul Goethe, de vineri, 8 noiembrie, ora 19, până sâmbătă, 23 noiembrie

Pe 17 decembrie 1989, cu doar câteva ore înainte ca granițele României să se închidă, în vâltoarea revoluției, fotograful german Dobrivoie Kerpenisan ajungea în satul natal din județul Timiș, la bunici. A documentat atunci violențe de neimaginat în Timișoara și-n alte locuri din județ, pentru ca acum, la 30 de ani de la incidente, să avem de unde reconstitui portretul colectiv al unui erou anonim, puțin știut, ale apusului „Epocii de Aur”.

Imagine din filmul Rebels with a Cause, regizat de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat la Astra Film Festival

✔ Bandwidth, București, Galeria Posibilă, Popa Petre 6, marți, 5 noiembrie, de la 18

Ce artă poți să faci din sunete? Cum deturnezi propria rutină senzorială? Mergi la Bandwidth ca să afli și să-ți deschizi urechile. Și citește un interviu cu Lukas Jakob Löcker, artist multimedia, despre workshop-ul de sound art din care-a ieșit expoziția de la Galeria Posibilă. 

Filme

✔ Festivalul Filmului Japonez, Cinemateca Română, de miercuri, 6 noiembrie, până vineri, 8 noiembrie

Săptămâna asta puteți descoperi la Cinematecă patru filme japoneze. Acestea vor fi proiectate în cadrul Festivalului Filmului Japonez și vor avea subtitrări în limba română. Intrarea e liberă. 

✔ BIEFF 2019: 6 – 10 noiembrie, Cinema Muzeul Țăranului / Instituto Cervantes de Bucarest / Cinema Union / POINT / Cinema PRO, 6-10 noiembrie 2019

Ediția a 9-a a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF) propune o selecție de filme care explorează teme ca relația dintre apartenență și memorie, anxietățile comune spațiului public și limitele personale în raport cu munca. 

Teatru

✔ Toată liniștea din lume, Centrul de Teatru Educațional Replika, vineri, 8 noiembrie, de la orele 19:00

Cei de la Centrul de Teatru Educațional Replika au pregătit un spectacol despre dificultățile neauzite ale mamelor. Povestea e țesută în jurul a 12 ore din viața unei femei care-și crește singură cei doi copii adolescenți. Intrarea este liberă, dar fă-ți rezervare pentru vineri seara. 

Audio

✔ DaDa Festivalul SoNoRo XIV, București, 1-10 noiembrie

Festivalul de muzică de cameră SoNoRo a ajuns la cea de 14-a ediție, iar tema de anul acesta este Dada. Intrarea la evenimente e pe bază de abonament.

✔  Crescuţi pentru a fi liberi / Raised To Be Free, ARCUB, sâmbătă, 9 noiembrie, ora 17

La inițiativa Radio România Cultural, 11 radiouri din Europa Centrală şi de Est  au realizat documentare radio despre cei 30 de ani trecuți de la căderea regimurilor comuniste. Sâmbătă va avea loc audiţia cu public a documentarelor din acest proiect internațional, „Crescuţi pentru a fi liberi / Raised To Be Free".

Concerte

✔ Zimbru în Club Control, Constantin Mille 4, vineri, 8 noiembrie, de la 21.00

Una dintre cele mai bune voci din muzica .ro, plus niște indie-rock de Cluj-Napoca, și un EP nou-nouț, e tot ce trebuie să știi ca să-ți petreci câteva ore vineri seară, cu trupa Zimbru în Control.

Carte

SHORT. Festival de proză scurtă la Cărturești, București, de joi, 7 noiembrie, până sâmbătă, 9 noiembrie 

Cărturești împlinește 19 ani și se serbează, printre altele, cu un ff scurt festival de proză scurtă (și f scurtă), care are loc în 5 orașe (București, Cluj, Iași, Timișoara, Chișinău), cu 27 de autori și 11 moderatori. Genul ficțiunii scurte e din nou pe val, și la noi, și la Nobel, iar la București puteți să vă întâlniți, printre alții, cu Matei Martin, Adela Greceanu, Alex Tocilescu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Diana Geacăr și Tudor Ganea.

Imagine de cover: Agata Tabacu, pentru spectacolul Toată liniștea din lume

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK