În ultima lună de toamnă, încercăm să prindem offline cât mai multe evenimente culturale, fără să uităm să trecem pe listă întâlnirile importante pe care nu vrem să le ratăm online.
Toată liniștea din lume, București, Centrul de Teatru Educațional Replika, marți, 2 noiembrie sau miercuri, 3 noiembrie, de la orele 19:00
Maternitatea și munca domestică sunt subiecte încă prea puțin explorate cu onestitate în spațiul public românesc. Piesa asta de teatru e o încercare de a aduce un pic de lumină pe un teren încă minat de prejudecăți intergeneraționale. Rezervă-ți un loc gratuit aici: centrulreplika@gmail.com sau 0732.101 860 / 0787.714 551 (Venera)
Expoziția Sebastian Moldovan / Spacetime’s a Wastin’, București, galeria GAEP, sâmbătă, 6 noiembrie, de la orele 13:00
Natura și arta se întâlnesc, săptămâna asta, într-o galerie. Instalația-grădină aparține artistului Sebastian Moldovan, care vă invită să participați la actul artistic și să plecați acasă cu o bucată din operă. „O grădină care a crescut în subsolul galeriei, timp de două luni înaintea vernisajului și încă două luni pe parcursul expoziției, aceasta a fost menită de la bun început să prindă rădăcini, să se dezvolte și, în cele din urmă, să se împrăștie”, spun organizatorii. Până sâmbătă, uită-te la ea cum crește. (Venera)
HomeFest #7 | unu-la-unu, București/online, de luni până duminică
HomeFest, festivalul care găzduiește de șapte ani proiecte artistice care încap în sufragerii și dormitoare, te așteaptă săptămâna asta cu un performance pe zi. Fiecare artist va avea în față un singur spectator care la rândul lui va transmite live, pe Zoom, din casa artistului, pentru alți 25 de spectatori. Ca să poți să participi trebuie să trimiți înainte de spectacol un video scurt în care îmbrățișezi pe cineva/ceva, la adresa homemculture@gmail.com. Ai performance-uri despre celebrele românisme punga cu pungi sau expresia „stai la locul tău”, despre plantele de apartament aduse în timpul carantinei și vindecare. Informații despre spectacole și rezervări, aici. (Delia)
ON LABOR & AFFECT — event series & exhibition, București, Mezanin, de vineri, 29 octombrie, până vineri, 5 noiembrie
Unde se termină munca și începe identitatea? Cum arată noile coduri etice ale tehnologiilor care ne înlesnesc munca? Și, poate cel mai important, cum mediază ecosistemul economic capitalist global afectele fiecăruia dintre noi? Toate întrebările astea (și, cu siguranță, multe altele), sunt explorate în cadrul unei săptămâni de evenimente - proiecții, intervenții artistice, discuții cu specialiști și dezbateri cu publicul -, desfășurată sub umbrela QUOTE-UNQUOTE. Personal, îmi doresc să ajung la discuția dintre artistul Brandon LaBelle și sunetista Mara Mărăcinescu, care se desfășoară joi, dar și la discuția cu jurnalista Diana Meseșan despre Sindromul Italia, care are loc vineri. (Ioana)
Z9Popular: Hanne Ørstavik (online), miercuri, 3 noiembrie
O întâlnire cu scriitoarea norvegiană Hanne Ørstavik în cadrul proiectului „Literatura populară în secolul XXI: traduceri și producție locală", organizat de „Universitatea Lucian Blaga din Sibiu”. Autoare a 17 romane, Hanne Ørstavik este tradusă și în limba română cu romanele Iubire (Univers, 2012), una dintre cărțile ei emblematice, și Timpul necesar (Casa Cărții de Știință, 2019). (Ionuț)
foto cover: fragment din expoziția artistului Sebastian Moldovan.