Deschidem azi un nou sezon al podcastului mame. Creatoarele sale, jurnalistele Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu, aduc șase conversații intime despre pierdere, adopție, adolescență, identitate și apartenență etnică, despre maternitate ca act politic sau echilibrul dintre viața pe scenă și cea de acasă.
În primul episod care deschide noul sezon de mame, stăm de vorbă cu Mihaela Michailov. Mihaela este dramaturgă, profesoară la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, co-fondatoarea Centrului de Teatru Educațional Replika și mamă. Piesele sale de teatru vorbesc despre migrația forței de muncă, relațiile de putere din sistemul de educație, copiii care cresc singuri departe de părinții nevoiți să muncească în străinătate, sau despre mamele ai căror copii au tulburări din spectrul autist.
Cum îți deconstruiești identitatea după ce ai devenit mamă? Cum te întorci la munca creativă după pauza de maternitate - sau pleci vreodată? Cum te influențează generațiile de femei pe lângă care ai crescut? Sunt întrebări la care Mihaela răspunde, în acest interviu, la mame.