Muzică / Jazz

CONCURS Scena9 te trimite în vacanță cu jazz la Smida!

De Scena9, Fotografii de Mircea Struțeanu

Publicat pe 30 iulie 2019

Scena9 a împlinit anul ăsta trei ani și de doi ani merge la Smida Jazz Fest, cel mai proaspăt festival de jazz din România. Și pentru că nu ne place să ne bucurăm singuri, avem de dat trei invitații valabile pentru tot festivalul, la umbra brazilor din Parcul Natural Apuseni, de joi, 15 august, până duminică, 18 august. 

Ce ai de făcut dacă vrei să câștigi o invitație la Smida? Spune-ne într-un comentariu pe pagina de Facebook Scena9 (facebook.com/scenanoua), în subsolul postării prin care anunțăm acest concurs, care-i muzicianul tău de jazz preferat și de ce. Primim răspunsuri până joi, 1 august 2019, la miezul nopții, iar vineri amestecăm răspunsurile cu ajutorul Random.org și extragem numele fericiților câștigători, pe care-i rugăm să ne scrie pe editorial@scena9.ro ca să le transmitem biletul.

Până ne facem bagajele și ne împăturim corturile, am întrebat muzicienii care vin anul ăsta la Smida ce-i face să se ridice din pat dimineața și am scris despre câteva dintre motivele pentru care o să ne trezim noi joi dimineață, 15 august, să mergem la Smida:

Nik Bärtsch’s Ronin

La jumătatea drumului dintre meditație și explozie, samuraii din cvartelul pianistului Nik Bärtsch, în frunte cu Bärtsch însuși, te iau pe sus și te duc într-o călătorie în care peisajele sunt sunete, iar sunetele sunt desfăcute în mii și milioane de bucățele, până se așază în straturi noi și provoacă avalanșe. De-abia aștept să văd întâmplându-se avalanșa muzicală Ronin la Smida, cum se strecoară zen funk-ul printre brazi și cum stimulează creșterea rapidă a gălbiorilor pe cărările parcului natural. I-am văzut live la Gărâna, acum câțiva ani, și tot ce mai pot să spun e c-a fost unul dintre concertele alea care nu se uită.

Nik Bärtsch's Ronin – „Awase”

James Holden & The Animal Spirits

Ce fel de muzică faci dacă ai diplomă de matematician de la Oxford? „Folk-trance”, spune muzicianul-matematician Holden, adică un fel de furtună ritualică scufundată într-un cazan bolborosind de instrumente. Albumul The Animal Spirits, lansat în 2017, amestecă niște trance din deșertul saharian cu explozii electro și incantații animiste (da, și copacii vorbesc între ei, nu doar oamenii ;) ). Bănuiesc deja că respirațiile noastre și aburul de seară care se ridică din munți o să contribuie puternic la vraja Holden, pe care tropăi pe dinăuntru de nerăbdare s-o văd mai repede chemând luna:

James Holden & The Animal Spirits - „Thunder Moon Gathering”

Mammal Hands

Pian melodios-obsesiv, saxofon hipnotic din care ies spirale de sunet, tobe cu ritmuri rupte precis - astea-s ingredientele pe care trei muzicieni britanici le amestecă până iese Mammal Hands. Muzica lor e prietenă cu nostalgia și senzația de odihnă, ca imediat s-o ia la fugă-n căutarea unor emoții din cu totul alt spectru, e ludică și trimite la familia de jazz nou-nouț din care fac parte trupe ca GoGo Penguin sau Portico Quartet. I-am ascultat toamna trecută la București, și deși până atunci petrecusem mult timp împreună în căști, pe viu capătă o intensitate aproape fizică.

Mammal Hands - „Boreal Forest”

Phronesis

Tot un trio, de data asta cu un contrabas și tobe concentrate în jurul unui pian dement (de care e responsabil danezul  Jasper Høiby), Phronesis e ocazia perfectă să devii flâneur într-un spațiu doar din sunete. E un spațiu labirintic, construit cu un fel de disciplină care vine din muzica simfonică, dar pe care-l parcurgi fluid, cu ușurința și libertatea din improvizațiile jazzului. În același timp, Phronesis face și un fel de arheologie a sunetului, fiindcă în piesele lor lor dai de influențe și frânturi din toate straturile muzicii: de la clasică, la bebop și psihedelia. 

Phronesis - „One For Us”

+++ Electric Brother!

Ca încălzire recomandăm dialogul cu el „despre liniște, zgomot, muzică și o audiție pe întuneric la cinema”

„S9: Cum ai vedea o cură de vindecare auditivă? 

Electric Brother: Oriunde, la munte, la mare. Ai stat vreodată cu cortul la mare? Nu ai simțit la un moment dat că ai vrea să oprești valurile alea juma de oră? E foarte relaxant, dar e o presiune constantă. Vara trecută am fost la un festival foarte mișto. Mi-a plăcut enorm de mult. E organizat într-o pădure în Covasna, nu ai unde să dormi decît în cort, nu ai unde să stai în sat și să vii doar ziua. Din cauza asta, selecția publicului este excelentă. Am stat o zi și-o noapte și-n noaptea aia am și mixat. Am ajuns acolo și-am intrat în atmosfera aia foarte hippie și foarte caldă, dar se auzea muzică de la patru scene deodată. Toate erau încălecate, tîdîîm-tîdîîîm, nu puteai să te axezi pe una. A doua zi dimineață, după ce am și mixat, am și petrecut, m-am culcat, m-am trezit, am zis Frate, o oră dacă ar fi liniște. Să pună în program. Să zică Hai să studiem în anii trecuți între ce ore a fost cel mai puțin public la scenă, probabil că între 7 și 8 dimineața, când mai sunt doar 3 zombi cu o bere în mână la fiecare scenă și DJ-ul bagă în continuare. Ar trebui să zici Hai, de la 7 la 8, zen. Mamă, cum ar fi... O oră, atât.”

Electric Brother feat. Norzeatic - „7”

REGULAMENT CONCURS 

Smida Jazz Festival, 30.07.2019- 01.08.2019

~CÂȘTIGĂ TREI ABONAMENTE LA SMIDA JAZZ FESTIVAL 2019~

Art. 1. Organizatorul şi regulamentul oficial al campaniei

Campania este organizată de publicația Scena9, str. Vasile Conta nr. 4, București, sector 2, în parteneriat cu Asociația Transylvanian Cultural Development, cu sediul social în Comuna Beliș, sat Smida, nr.18, cod de înregistrare fiscală nr. 36258290.

Campania promoţională se va derula în conformitate cu prezentul regulament, care este obligatoriu pentru toţi participanţii. 

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament pe parcursul derulării Campaniei prin publicarea modificărilor pe www.scena9.ro și https://www.facebook.com/scenanoua/.

Art. 2. Durata campaniei şi aria de desfăşurare

Acest concurs se va desfăşura în perioada 30.07.2019- 01.08.2019, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scenanoua

Participarea la concurs se va realiza prin înscrierea pe bază de comentariu.

Art. 3. Mecanismul campaniei

  • Pe site-ul https://www.facebook.com/scenanoua  va apărea o postare cu instrucțiunile și motivul concursului, unde participantul trebuie răspundă printr-un comentariu la întrebarea indicată de organizatori, pentru înscrierea în concurs. Fiecare persoană va fi luată în considerare o singură dată, indiferent de numărul de comentarii lăsate.

  • Extragerea premiilor va fi efectuată în ziua de 2 august 2019 prin aplicația https://random.org/

Art. 4. Premiile

Premiile concursului vor fi oferite conform următoarei proceduri:

  • Premiile concursului constau în trei abonamente de o persoană la Smida Jazz Festival 2019.

  • Castigatorii sunt desemnati prin tragere la sorți prin intermediul https://random.org/

  • Castigatorii trebuie să contacteze organizatorul pentru revendicarea premiului pe adresa de e-mail editorial@scena9.ro

  • Premiul va fi trimis prin email.

Premiile concursului:

Premiile concursului constau în trei abonamente de o persoană la Smida Jazz Festival 2019. Pentru a putea intra în posesia premiului, câștigătorul trebuie să raspundă la e-mailul trimis de organizator până pe 4 august 2019.

În cadrul acestei campanii, nu este posibilă înlocuirea premiilor cu contravaloarea acestora în bani sau cu alte beneficii.

Art. 5. Temeiul legal

Prezentul regulament se desfasoara în conformitate cu Legea 650/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă. Orice eroare în declararea datelor personale nu atrage răspunderea Organizatorilor. Ca atare, aceştia nu au niciun fel de obligaţie în cazul furnizării unor date eronate care au dus la imposibilitatea transferului în condiţii normale a premiului.

Art. 6. Dreptul de participare

În cazul în care câştigătorul unuia dintre premii este minor (cu vârsta sub 18 ani), acesta va fi îndreptăţit să intre în posesia premiului doar cu acordul scris al părinţilor sau al tutorelui său legal, iar în cazul în care câştigătorul unuia dintre premii este incapabil de drept (ca urmare a unei alte situaţii decât neîmplinirea vârstei de 18 ani), acesta va fi îndreptăţit să intre în posesia premiului numai cu acordul scris al tutorelui său legal.

Nu au drept de participare la această campanie angajaţii organizatorului, precum şi cei ai partenerilor acestuia, care sunt implicaţi în organizarea şi desfăşurarea concursului, şi nici rudele de gradul I si II ale persoanelor fizice generic individualizate anterior. 

Art.7. Taxe și impozite

Obligațiile de natura fiscala sau de orice alta natura, in legătura cu premiile câștigate, sunt în sarcina exclusivă a câstigatorilor. 

Art.9. Limitarea răspunderii

Concursul este destinat tuturor celor care acceseaza internetul și intra pe site-urile unde organizatorul postează anunțul de concurs. În consecinţă, organizatorul nu va fi ţinut în nici un fel responsabil pentru nici una dintre situaţiile următoare:

- oricare disfuncţionalitate a reţelelor de electricitate, de telefonie fixă sau mobilă etc. care împiedică buna derulare/funcţionare a concursului (operatorul de telefonie mobilă, CONEL etc.); - defecţiunea oricărui material de recepţie sau a liniilor de comunicaţie.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament, modificarea producându-şi efectele din momentul publicării respectivei informaţii pe pagina de internet https://www.facebook.com/scenanoua/

Art. 10. Litigii

Eventualele litigii apărute între Organizator şi participanţii la concurs se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente.

Art. 11. Alte prevederi

  • Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament, însă nu înainte de a anunța publicul, modificarea producându-și efectele din momentul publicării respectivei informații pe pagina de internet https://www.facebook.com/scenanoua/

  • La acest concurs poate participa orice cetăţean român, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau religie, cu excepţia angajaților Asociației Transylvanian Cultural Development și Scena9.

  • Regulamentul de desfășurare a concursului este publicat pe toată perioada concursului pe www.scena9.ro.

30 iulie 2019, Publicat în Arte / Muzică /

Text de

  • Scena9Scena9

    Conștiința colectivă de pe Scena9

Fotografii de

  • Mircea StruțeanuMircea Struțeanu

    Ziua, adesea într-o pendulare între călătorii, fotografie și natură, iar seara, instructor de escaladă la o sală din București.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK