Nu ne lăsăm amorțiți de căldură, pentru că avem treabă: ne antrenăm la moonwalk pentru concertul tribut dedicat lui Michael Jackson, admirăm blocurile Bucureștiului, vedem scurtmetraje la Manasia și ascultăm Pandrea la Control.
Opiniile unui clovn (după Heinrich Boll) - Teatrul Luni de la Green Hours, luni, 4 iulie, de la ora 20.00.
One man show-ul cu Alex Buescu redă povestea lui Hans, un clovn care obișnuiește să transforme absurdul cotidian în numere de pantomimă. Piesa e regizată de către Anca Maria Colțeanu.
Mașina Timpului - Terasa MODELiER, marți, 5 iulie, de la ora 21.00.
Conferința, realizată de Rezistența Urbană cu sprijinul THENOW, vrea să pună în discuție frumusețea și funcționalitatea blocurilor bucureștene, spații catalogate de obicei ca anonimizante și sufocante.
The Ultimate Thriller / The Michael Jackson Tribute - Piața Constituției, București, joi, 7 iulie, de la ora 19.00.
La aproape 24 de ani după primul concert al lui Michael Jackson la București, un eveniment care scotea din amorțire o întreagă țară și la șapte ani după moartea megastarului, echipa sa - de la ingineri de sunet la chitariști și dansatori - se va reuni pentru un concert tribut. România este prima oprire pe harta turneului mondial.
Dans rulant # Normalitate, ce cuvânt brutal!- Muzeul Național de Artă Contemporană, București, joi, 7 iulie, de la ora 19.00.
Expoziția - al cărei curator este Cristian Neagoe - propune o explorare artistică a dizabilității, o imersiune în lumea celor care nu au anumite simțuri sau abilități. Lucrările de artă vizuală sunt realizate de către artiștii Ivana Mladenović, Mihai Barabancea și Mircea Topoleanu, iar performance-urile - de către Cosmin Manolescu, Monotremu, Paul Dunca și Virginia Lupu.
Las Poftas / Pandrea at Control - Club Control, București, joi, 7 iulie, de la ora 21.00.
Pandrea îmbină un sound semi-nostalgic de rock alternativ al anilor ‘90 cu elemente jazz. Puteți asculta câte ceva aici http://pandrea.bandcamp.com/ și mai ales la fața locului.
Simpozion de antropologie urbană - Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu), vineri, 8 iulie, de la ora 10.00.
Parte dintr-o serie de evenimente care acoperă teme diferite, de la marketing muzeal la istorie, simpozionul își propune să deschidă discuții despre periferii culturale și spații globale. Evenimentul va fi moderat de către este dr. Cătălin D. Constantin, de la Catedra de Studii culturale & Etnologie a Facultății de Litere din cadrul Universității din Bucureşti.
5 ani de Carusel - La Stela și Dana - Centru Comunitar, București, vineri, 8 iulie, de la ora 16.00.
Organizația Carusel își face ziua în Ferentari. Pentru a susține noul centru comunitar din Șoseaua Sălaj nr. 286, participanții sunt invitați să-și ia singuri berea de la barul deschis acolo.
Mădălina Zaharia - Înscenarea unei expoziții - Ivan Gallery, București, vineri, 8 iulie, de la ora 19.00.
Expoziția creează un ansamblu teatral abstract și autoreflexiv, pornind de la proiectul arhitectural al clădirii care o găzduiește și de la o schiță de mână a primului etaj. Lucrările realizează “o descriere personală și afectuoasă a spațiului și a funcției sale uzuale”. Mădălina Zaharia a absolvit, în 2012, un Master în Grafică la Royal College of Art, la doi ani după ce a obținut o diplomă postuniversitară în Arte vizuale la Byam Shaw School of Art (CSM).
Short Film Screenings at Bucharest Shortcut Cinefest - Manasia Hub, București, vineri, 8 iulie, de la ora 21.30.
Competiția internațională de film independent adună cele mai bune proiecte cinematografice de scurtmetraj din online și-l aduce în grădina din strada Stelea Spătarul. Vor fi prezentate câte zece scurtmetraje din categoriile ficțiune, student film, documentar și experimental.
Foto main: Heart of Oak / Wikimedia Commons