26 de fotografii de la Marșul pentru Diversitate - sau cel mai fericit album de familie din România.
3 milioane de oameni au semnat pentru ca familia să însemne doar femeie + bărbat. 2.500 de oameni au mers pe Bulevardul Kiseleff prin soare, cu steaguri-curcubeu și muzică, la Marșul Diversității, pentru că toată lumea are dreptul la iubirea unei familii: lesbienele și bărbații gay, persoanele bisexuale, pansexuale, transgen, intersexuale, asexuale sau cum or fi. Marșul a fost organizat de Asociațiile MozaiQ, Accept și PSI România, despre care unii spun că fac „propagandă”. Membri și susținătorii lor spun că militează pentru nediscriminare, vizibilitate și drepturi egale. La marș au participat, ca în fiecare an, oficiali străini: Carla Delgado, prima persoană trans care a fost aleasă membru al Parlamentului spaniol, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Michael Roth, Ministrul de Stat German pentru Afaceri Europene și Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii Statelor Unite ale Americii. Anul ăsta, pe lângă Remus Cernea, deputat, și Andreea Bălan, vedetă pop, aliați ai comunității LBGTQIA+, a participat pentru prima oară la marș și un membru al guvernului: ministrul pentru dialog social, Violeta Alexandru.
Astea sunt datele obiective – care, însă, n-o să schimbe cu nimic realitatea multora. Mulți se vor uita la imaginile de mai jos și vor vedea doar proiecții ale propriilor motive de ură și de teamă: degenerare, perversiuni, aberații și părinți inconștienți, care și-au adus copiii nevinovați la dezmăț. Unii n-o să observe nimic din ce e cu adevărat important în imaginile de mai jos: iubirea, familia, petrecerea pașnică în soare, picnicul cu dans și muzică, îmbrățișările, curcubeiele. Oamenii din spatele semnelor și ale steagurilor care spun: nu mai urâți alți oameni. Nimic nu îndreptățește ura. Nici măcar de diferențele. E mult mai ușor să iubești. Da, chiar și pe cei care ți se par diferiți. De fapt, toți adulții înzestrați cu putere de a consimți de pe lumea asta vor aceleași lucruri: să iubească, să fie iubiți, să nu trăiască în frică.
Uită-te atent la fotografii, poate o să reușești să vezi toate astea. Dacă le-ai zărit măcar un pic, din zbor, pe alocuri, vino la Bucharest Pride 2017 – pe viu se văd mult mai clar și mai frumos. Iar dacă tot nu le observi, vino la Bucharest Pride 2017 – pe viu nu numai că se văd, dar se simt, cu toată căldura unei mari familii, care poate să te primească la petrecere, indiferent cine-ai fi și pe cine ai iubi.