Pe 5 aprilie, de la ora 19.00, la Rezidența Scena9 (I.L. Caragiale, nr. 32), Svetlana Cârstean reia Intersecțiile de miercuri. Prima invitată este poeta Angela Marinescu.
Ce sunt Intersecțiile de miercuri?
Sunt un format de eveniment care ne aduce împreună în fiecare săptămînă, un mix de conferințe, dezbateri și lecturi publice. Atunci cînd am creat prima serie, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021, scopul era de a radiografia Bucureștiul, farmecele și durerile lui, locurile și oamenii, opiniile diverse, expertizele diferite ale sociologilor, arhitecților, antropologilor, jurnaliștilor, scriitorilor, bloggerilor, fotografilor. Continuăm să radiografiem lumea în care trăim prin intermediul celei de-a doua serii, să aducem față în față opinii și baricade diferite, să explorăm locuri și teme ascunse, să invităm personalități pe care ne dorim să le vedem în carne și oase, vizibile zi de zi sau mai discrete.
Cine se-ntâlnește în Intersecțiile astea?
Publicul cu personalități din toate generațiile și domeniile, cu voci, stiluri și opinii diferite, care ne pot ajuta să citim realitatea în care ne mișcăm zi de zi, ne pot ajuta să citim știrile, istoria care s-a scris și cea care se scrie. Eroi și anti-eroi contemporani, simpatici sau nu, comozi sau incomozi, care spun lucrurile direct sau indirect, cu cont de Facebook sau fără, care se pricep să ridice văluri de pe oameni, locuri și fapte. Pregătiți-vă să o ascultați vorbind despre violență pe Angela Marinescu, dar și pe Dan Perjovschi despre arta în stradă, pe Radu Vancu, Elena Vlădăreanu sau Vasile Leac pledând pentru poezie, pe Andreea Răsuceanu desenând portrete de străzi din București, dar și pe Ana Maria Sandu dialogînd cu Alex Tocilescu despre eficiența unei postări pe Facebook.
De ce avem nevoie de Intersecții în lumea-n care trăim acum?
Intersecțiile sunt o hartă în interiorul căreia ne mișcăm, sunt după chipul și asemănarea noastră și a lumii în care navigăm. Totul este intersecție aici, mereu sîntem într-un nod, interconectați, chiar și atunci când mimăm singurătatea. Intersecțiile de miercuri nu fac decât să traducă această realitate și condiția noastră inevitabilă.